Texels Kookboek - Pastadeeg

Ingrediënten
100 gr Farina di grano duro 1 ei 10 ml olijfolie 5 gr zout
Farina di grano duro is een gemalen harde Italiaanse tarwe

Hulpmiddelen
gladde werkbank

Voorbereiding

Bereiding

Strooi de Farina di grano duro op een schoon en glad werkvlak en vorm een bergje. Maak een kuiltje in het midden en breek daarin het ei, voeg het zout toe. Roer het ei met de vingertoppen los en meng er, met een ronddraaiende beweging, beetje bij beetje het meel erbij. Werk van uit het midden naar buiten toe, gebruik één hand om te mengen, de andere om het meel bijeen te houden, zodat het eierstruif niet kan ontsnappen. Vorm het deeg tot een samenhangende bal.
Om tot een goede samenstelling van het deeg te komen zal soms, afhankelijk van de grootte van het ei en de gesteldheid van het meel, een beetje bloem of wat water moeten worden toegevoegd.

Kneed de deegbal door met de muis van één hand het deeg krachtig over het gladde werkvlak naar voren te drukken en het snel weer terug te halen met de vingers zodat het dubbel klapt. Herhaal deze handeling tot het deeg zijn stugheid verliest en mede door de warmte van de hand glad en soepel wordt. De kneedtijd is afhankelijk van de hoeveelheid deeg, als ook van de kracht en de snelheid waarmee wordt gewerkt, doch per 300 gram deeg zal minstens 5 minuten worden gekneed.

Serveertip

Soort gerecht: Aantal personen: Bereidingstijd:
Wijntip:

Eet smakelijk !!